Praktijk voor begeleiding bij verlies en rouw voor kinderen, jongeren en volwassenen

Webwinkel

De Troostboom®

Larissa

Larissa van der Molen (1977), vaktherapeut beeldend, verlies- en rouwtherapeut, energetisch therapeut en hypno- en regressietherapeut en trance-medium.

Vanaf 2006 heb ik de praktijk voor verlies en rouw opgestart, eerst in Tilburg, daarna in ’s-Hertogenbosch. Vanaf januari 2016 heb ik een praktijkruimte in Vught.
Het onderwerp verlies en rouw raakt mij persoonlijk. Gedurende mijn leven heb ik een aantal voor mij zeer intense verliezen hanteerbaar mogen maken in mijn leven, o.a. van mensen die me bijzonder dierbaar waren, maar ook levend verlies. Deze ervaringen hebben me voor een belangrijk deel gevormd, waarmee ik – samen met mijn opleiding en werkervaring een goede basis heb om dit werk met vertrouwen en plezier te doen. Ik heb geleerd dat openheid over verlies en het delen van verlieservaringen van wezenlijk belang zijn voor het goed doorlopen van een rouwproces.

Ik ben Maatschappelijk Werker (afgestudeerd in 2001) en Creatief Therapeut – afgestudeerd in 2003).

In 2001 afgestudeerd maatschappelijk werker
In 2003 afgestudeerd vaktherapeut beeldend
In juni 2007 heb ik mijn opleiding Omgaan met Verlies van Riet Fiddelaers Jaspers en Sabine Noten afgerond. Ik heb aansluitend diverse trainingen en opleidingen gedaan op het gebied van verlies en rouwbegeleiding en blijf me daarin permanent ontwikkelen.
Tot 2008 heb ik binnen verschillende organisaties ervaring opgedaan in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen met allerlei soorten probleemgedrag en / of persoonlijkheidsstoornis in ontwikkeling.
Ik heb vijf jaar als vrijwilliger gewerkt voor Stichting Achter de Regenboog.
In 2015 ben ik me verder gaan ontwikkelen op het gebied van beelddenken. Ik heb mijn opleiding EXPERT beelddenken op 12 januari 2016 met succes afgerond.
In 2020 heb ik verschillende opleidingen afgerond waardoor ik mijzelf Energetisch therapeut mag noemen. Hierdoor kan en mag ik behandelingen zoals Magnetiseren of Reiki I aanbieden.
In 2021 heb ik de verdiepingsopleiding voor mediumschap gedaan waarbij de focus lag op Trance-medium.
In 2022 heb ik mijn diploma ontvangen voor hypnotherapie- en regressie.

Ik ben lid van de beroepsvereniging Het Nederlands Verbond voor Psychotherapeuten, Psychologen en Agogen (NVPA).
Vanuit Het NVPA ben ik aangesloten bij de RBCZ (een HBO beroepsregister) en TBNG (tuchtrecht voor beroepsbeoefenaren) en bij SCAG (Geschilleninstantie voor de complementaire en alternatieve zorg).

 

Stage / (afstudeer)opdrachten:
Stage volgen bij Praktijk De Troostboom is niet mogelijk.
Studenten die een vraag hebben voor een opdracht van school, een interview willen afnemen of andere vragen hebben die betrekking hebben op een afstudeerproject, is het goed om te weten dat ik bereid ben om hier tijd voor vrij te maken. Voor de gereserveerde tijd breng ik een bedrag van € 35,00 in rekening.

De Troostboom®

Telefoon: 06-51189728 • info@detroostboom.nlwww.detroostboom.nl • KvK 17251011
NL50RABO0130780278 • BIC RABONL2U