Praktijk voor begeleiding bij verlies en rouw voor kinderen, jongeren en volwassenen

Webwinkel

De bomen – het logo

De levensboom symboliseert het eeuwige leven. De wisseling van de seizoenen is erin zichtbaar: het uitbotten in de lente, de wasdom in de zomer, de vruchten en het verval in de herfst en het afsterven in de winter. Dat afsterven is een schijnbaar sterven. In de lente bot de boom weer uit, krijgt nieuwe groene blaadjes en is daarmee het symbool van de overwinning op de dood.”

In het leven van de mens is dit net zo.

Na het verlies van een dierbaar iemand of iets, lijkt het alsof een deel van jezelf afsterft, maar door de tijd heen blijken er toch nog leuke of fijne momenten te zijn. Op die momenten begint de lente in ons te stralen, gevolgd door de zomer.

Toch zijn er altijd momenten dat je de dierbare mist, bijvoorbeeld als een kind een eerste liefde krijgt of gaat trouwen, of zelf kinderen gaat krijgen. Dan komt de herfst en soms wel eens de winter weer even om de hoek kijken.

Ik heb gekozen voor deze door mij als kind reeds gemaakte tekeningen als logo omdat die voor mij symbool staan voor het verdriet, de moeilijke tijden, de hoop en de vreugde.

De Troostboom®

Telefoon: 06-51189728 • info@detroostboom.nlwww.detroostboom.nl • KvK 17251011
NL50RABO0130780278 • BIC RABONL2U