Praktijk voor begeleiding bij verlies en rouw voor kinderen, jongeren en volwassenen

Webwinkel

Larissa

Ik ben Maatschappelijk Werker (afgestudeerd in 2001) en Creatief Therapeut (vaktherapeut Beeldend – afgestudeerd in 2003). Ik heb diverse opleidingen gedaan op het gebied van verlies en rouwbegeleiding en blijf me daarin permanent ontwikkelen. In juni 2007 heb ik mijn opleiding Omgaan met Verlies van Riet Fiddelaers Jaspers en Sabine Noten afgerond. Tot 2008 heb ik binnen verschillende organisaties ervaring opgedaan in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen met allerlei soorten probleemgedrag en / of persoonlijkheidsstoornis in ontwikkeling. Ik heb vijf jaar als vrijwilliger gewerkt voor Stichting Achter de Regenboog.

Vanaf 2006 heb ik de praktijk voor verlies en rouw opgestart, eerst in Tilburg, daarna in ’s-Hertogenbosch. Vanaf januari 2016 heb ik een praktijkruimte in Vught.
Het onderwerp verlies en rouw raakt mij persoonlijk. Gedurende mijn leven heb ik een aantal voor mij zeer intense verliezen hanteerbaar mogen maken in mijn leven, o.a. van mensen die me bijzonder dierbaar waren, maar ook levend verlies. Deze ervaringen hebben me voor een belangrijk deel gevormd, waarmee ik – samen met mijn opleiding en werkervaring een goede basis heb om dit werk met vertrouwen en plezier te doen. Ik heb geleerd dat openheid over verlies en het delen van verlieservaringen van wezenlijk belang zijn voor het goed doorlopen van een rouwproces.

In 2015 ben ik me verder gaan ontwikkelen op het gebied van beelddenken. Ik heb mijn opleiding EXPERT beelddenken op 12 januari 2016 met succes afgerond. In 2020 heb ik verschillende opleidingen afgerond waardoor ik mijzelf Energetisch therapeut mag noemen. Hierdoor kan en mag ik behandelingen zoals Magnetiseren of Reiki I aanbieden.

Ik ben lid van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Maatschappelijk Werk (NVMW- registerplein) en Nederlands Verbond voor Psychotherapeuten, Psychologen en Agogen (NVPA) en de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB).
Vanuit de NVPA ben ik aangesloten bij de RBCZ (een HBO beroepsregister) en TBNG (tuchtrecht voor beroepsbeoefenaren) en bij SCAG (Geschilleninstantie voor de complementaire en alternatieve zorg).

 

Stage:
Met enige regelmaat zijn er studenten die mij de vraag stellen om binnen mijn praktijk stage te kunnen komen lopen. Helaas is het niet mogelijk om bij Praktijk De Troostboom een stage te volgen.

Studenten die een vraag hebben voor een opdracht van school, een interview willen afnemen of andere vragen hebben die betrekking hebben op een afstudeerproject, is het misschien goed om te weten dat ik bereid ben om hier tijd voor vrij te maken. Voor de gereserveerde tijd breng ik een bedrag van € 35,00 in rekening.

 

De Troostboom®

Telefoon: 06-51189728 • info@detroostboom.nlwww.detroostboom.nl • KvK 17251011
NL50RABO0130780278 • BIC RABONL2U