Praktijk voor begeleiding bij verlies en rouw voor kinderen, jongeren en volwassenen

Webwinkel

Tweedaagse training Tijd voor Troosten

Inleiding
Iedereen heeft wel eens behoefte aan troost. Maar wat is troosten nu eigenlijk en hoe doe je dat? Als iemand een vorm van verlies ervaart, kan de persoon die troost biedt (de trooster) een belangrijk verschil maken in het rouwproces. Troosten kan op heel veel verschillende manieren. In deze training geef ik je inzichten en handreikingen hoe je dit met woorden, in stilte of op een creatieve manier kan doen.

Inhoud
Je leert hoe het is om te troosten vanuit liefdevolle aandacht. Je leert wat jijzelf nodig hebt wanneer je getroost wil worden. En je leert hoe je je op passende wijze kunt aansluiten bij degene die troost nodig heeft.

Programma
– Geschiedenis van troost
– Troostschema
– Do’s and don’ts in troosten
– Jezelf en de ander troosten
– Troost in andere culturen
– Zes creatieve tools

Doelgroep
Deze training is voor iedereen die meer wil leren over de vele mogelijkheden om hun dierbare, hun naasten, een cliënt of een patiënt te troosten. Het kan daarbij gaan om kinderen, jongeren en/of volwassenen. Te denken valt aan professionele hulpverleners zoals maatschappelijk werkers, therapeuten, psychologen, artsen, verpleegkundigen en thuiszorgpersoneel. De training is ook geschikt voor mensen die op scholen of in de uitvaartbranche werken. Ook kan je de training volgen als je privé naasten wilt troosten.

Werkwijze
In de ochtend komt de theorie aan bod. Via vele praktijkvoorbeelden ontdek je allerlei manieren waarop je mensen kunt troosten. In de middag gaan we samen oefenen met creatieve opdrachten en werkvormen. Het zelf ervaren van een opdracht is een belangrijk onderdeel van de training. Ook zal er een koppeling gemaakt worden tussen de opdracht en je werk. Denk bijvoorbeeld aan het bespreekbaar maken van gedachten, belevingen en gevoelens bij kinderen, jongeren en volwassenen.
Er wordt van de deelnemer verwacht dat deze kan reflecteren op zijn eigen handelen.

Literatuur
Je ontvangt een reader.

Certificaat
Je ontvangt een certificaat als je beide dagen aanwezig bent geweest, actief hebt meegedaan met de opdrachten en zelfreflectie hebt toegepast.

Accreditatie
SKJ wordt aangevraagd
Register vaktherapie 13 punten (van 11-1-2024 t/m 10-1-2025)

Praktische info

Duur:  2 dagen (4 dagdelen)
Data:  Bekijk de agenda
Werktijden:  9.00 – 14.30 uur
Groepsgrootte:  Maximaal 4 deelnemers
Locatie:  Regio Vught/Den Bosch, exacte locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers
Kosten:  € 495,00 De kosten zijn inclusief koffie/thee en materialen en reader.
Neem zelf je lunch mee.

 

De Troostboom®

Telefoon: 06-51189728 • info@detroostboom.nlwww.detroostboom.nl • KvK 17251011
NL50RABO0130780278 • BIC RABONL2U