Praktijk voor begeleiding bij verlies en rouw voor kinderen, jongeren en volwassenen

Webwinkel

Praktijkvoorbeelden

2022:
Toen chaos, verwarring en verdriet me als golven overspoelden was het Larissa die mij weer grond onder mijn voeten gaf. Haar zienswijze en benadering van eenheid van lichaam, geest en ziel maakten dat ik me gehoord en begrepen voelde in mijn verwarde wereld van Niet Aangeboren Hersenletsel.
Zonder de woorden om de pijn te benoemen was iedere dag voor mij leven in een doolhof zonder uitgang. Maar juist met de creatieve aanpak van Larissa kwam er weer stroming in mijn lijf en verwarde brein. Al snel had ze in de gaten dat ook mijn traumatische verleden steeds werd getriggerd door het NAH en ik worstelde met heden en verleden wat de situatie nog complexer maakte. Haar bijzondere aanpak voorkwam dat ik wegzonk in depressie, en mijn verdrietige hart zich opende en verzachtte. NAH is leven met chronische rouw. Maar met Larissa en haar bijzondere manier van werken voel ik me gesteund en heb ik moed om de toekomst onder ogen te zien.

2017:
Marion (half dertig): verloor haar broer en haar eerste kindje.

“Ik heb het traject als erg bijzonder ervaren. Toen ik begon bij je, kon ik prima praten over wat ik allemaal had meegemaakt maar dat bleef vaak feitelijk… echt bij mijn gevoel komen vond ik moeilijk en dat zorgde soms voor opgekropte emoties en frustraties. Jij had er soms maar 1 vraag voor nodig om daar te komen. Ook stond ik soms wat sceptisch tegenover creatieve therapie. Ik wilde het wel een kans geven, maar het leek me niet aan mij besteed en ik had twijfels over de effectiviteit voor mi. Jij zorgde ervoor dat ik geen drempels ervaarde om er toch aan te beginnen en ik vond het verrassend wat het steeds opleverde. Daarbij zorgde jou onbevooroordeelde en invoelende aard ervoor dat ik me echt kwetsbaar op durfe te stellen en te leren. Soms hield je liefdevol een spiegel voor en soms gaf je waardevolle adviezen.;-) Dank je wel voor alles.”

 

Lotte (15 jaar): Verloor haar vader door zelfdoding en heeft een begeleiding gehad van ca. 14 sessies.

“Toen je voor het eerst bij ons langs kwam, waren mijn moeder, zus en ik best wel emotioneel, maar ik vond het dat moment op zich wel fijn. De gesprekken met jou hebben mij erg geholpen… Ik ben veranderd en dat voel ik ook. Ik ben veel opener naar andere mensen en ik ben ook vrolijker dan eerst. Ik had een wens opgeschreven: ‘dat ik uiteindelijk weer echt plezier kan hebben’ en dat is nu denk ik wel gelukt.“

Marjolein (8 jaar): Haar ouders zijn gescheiden en zij had veel last van verschillende soorten emoties die ze geen plek kon geven. Ze is 10 sessies geweest.

“Ik vond het heel leuk en het is jammer dat het de laatste keer is. Ik hoop dat ik snel weer een keer mag komen.”

Tim, vader van Jessica (5 jaar) geeft aan:

“Bedankt voor je hulp. Ik vond het fijn dat je mij hebt mee helpen denken en mijn dochter ondersteunt hebt. En mij bevestigd hebt in wat ik eigenlijk wel wist, maar me te onzeker over voelde. Jessica is ongeveer 10 keer geweest.“

Katrijn (32 jaar):

“Bedankt voor je luisterend oor, goede begeleiding, heldere en doeltreffende woorden. Je hebt me ontzettend geholpen en ik ben klaar voor een nieuwe start en weet dat * daar alttijd bij zal zijn.”

Dave (8 jaar) wordt aangemeld bij De Troostboom omdat zijn papa een paar keer is geopereerd is aan zijn kanker. Na een aantal operaties is uiteindelijk het been afgezet. Dave heeft angsten dat zijn papa dood zal gaan en dat belemmert hem in zijn dagelijkse leventje. Dave komt zes keer en schrijft op een kaartje aan mij:

“Hartstikke bedankt! Ik voel me weer toppie.”

Sabine, moeder van David (9 jaar): David komt naar de Troostboom omdat hij een klasgenootje heeft verloren aan kanker, zijn moeder krijgt in diezelfde periode een chemokuur voor borstkanker. David heeft ca. 25 sessies gehad.

“Wij kunnen alleen maar bevestigen dat het goed gaat met David. Hij zit lekker in zijn vel, komt voor zichzelf op en weet steeds beter weerstand te bieden aan de nukken van zijn broer. Ook met mij gaat het goed en ben ik tijdens de laatste controle goedgekeurd voor 3 maanden. Ik werk inmiddels weer voor een paar dagen in de week.”

Lisa (23 jaar): Meer dan vijf jaar geleden zei je tegen mij:

“belangrijke uitspraken van mensen die je geraakt hebben neem je de rest van je leven met je mee, daardoor blijf je elkaar bij je houden. Jij bent er nog, dank je wel! Ik vond het superfijn om je weer te zien, dat had ik echt even nodig. Fijn dat je er bent, je bent belangrijk voor mij.”

In de bovenstaande praktijkvoorbeelden zijn in verband met privacy de namen veranderd.

De Troostboom®

Telefoon: 06-51189728 • info@detroostboom.nlwww.detroostboom.nl • KvK 17251011
NL50RABO0130780278 • BIC RABONL2U