Praktijk voor begeleiding bij verlies en rouw voor kinderen, jongeren en volwassenen

Webwinkel

Praktijkvoorbeelden

Rouwtherapie ervaring:

Verlieservaring: vrouw wil leren omgaan met haar verlies naar aanleiding van Niet Aangeboren Hersenletsel. “Toen chaos, verwarring en verdriet me als golven overspoelden was het Larissa die mij weer grond onder mijn voeten gaf. Haar zienswijze en benadering van eenheid van lichaam, geest en ziel maakten dat ik me gehoord en begrepen voelde in mijn verwarde wereld van Niet Aangeboren Hersenletsel.
Zonder de woorden om de pijn te benoemen was iedere dag voor mij leven in een doolhof zonder uitgang. Maar juist met de creatieve aanpak van Larissa kwam er weer stroming in mijn lijf en verwarde brein. Al snel had ze in de gaten dat ook mijn traumatische verleden steeds werd getriggerd door het NAH en ik worstelde met heden en verleden wat de situatie nog complexer maakte. Haar bijzondere aanpak voorkwam dat ik wegzonk in depressie, en mijn verdrietige hart zich opende en verzachtte. NAH is leven met chronische rouw. Maar met Larissa en haar bijzondere manier van werken voel ik me gesteund en heb ik moed om de toekomst onder ogen te zien.

Verlieservaring: vrouw verloor haar broer en haar eerste kindje. “Ik heb het traject als erg bijzonder ervaren. Toen ik begon bij je, kon ik prima praten over wat ik allemaal had meegemaakt maar dat bleef vaak feitelijk… echt bij mijn gevoel komen vond ik moeilijk en dat zorgde soms voor opgekropte emoties en frustraties. Jij had er soms maar 1 vraag voor nodig om daar te komen. Ook stond ik soms wat sceptisch tegenover creatieve therapie. Ik wilde het wel een kans geven, maar het leek me niet aan mij besteed en ik had twijfels over de effectiviteit voor mi. Jij zorgde ervoor dat ik geen drempels ervaarde om er toch aan te beginnen en ik vond het verrassend wat het steeds opleverde. Daarbij zorgde jou onbevooroordeelde en invoelende aard ervoor dat ik me echt kwetsbaar op durfe te stellen en te leren. Soms hield je liefdevol een spiegel voor en soms gaf je waardevolle adviezen.;-) Dank je wel voor alles.”

Verlieservaring:  meisje (15 jaar) verloor haar vader door zelfdoding. “Toen je voor het eerst bij ons langs kwam, waren mijn moeder, zus en ik best wel emotioneel, maar ik vond het dat moment op zich wel fijn. De gesprekken met jou hebben mij erg geholpen… Ik ben veranderd en dat voel ik ook. Ik ben veel opener naar andere mensen en ik ben ook vrolijker dan eerst. Ik had een wens opgeschreven: ‘dat ik uiteindelijk weer echt plezier kan hebben’ en dat is nu denk ik wel gelukt”.

Verlieservaring: Jongen (9 jaar) kan in therapie omdat zijn klasgenootje dood is gegaan aan kanker en zijn moeder in die periode chemokuren had voor borstkanker. “Wij kunnen alleen maar bevestigen dat het goed gaat met David. Hij zit lekker in zijn vel, komt voor zichzelf op en weet steeds beter weerstand te bieden aan de nukken van zijn broer. Ook met mij gaat het goed en ben ik tijdens de laatste controle goedgekeurd voor 3 maanden. Ik werk inmiddels weer voor een paar dagen in de week.”

Andere reacties:
“Ik vond het heel leuk en het is jammer dat het de laatste keer is. Ik hoop dat ik snel weer een keer mag komen.”

“Bedankt voor je hulp. Ik vond het fijn dat je mij hebt mee helpen denken en mijn dochter ondersteunt hebt. En mij bevestigd hebt in wat ik eigenlijk wel wist, maar me te onzeker over voelde.”

“Bedankt voor je luisterend oor, goede begeleiding, heldere en doeltreffende woorden. Je hebt me ontzettend geholpen en ik ben klaar voor een nieuwe start en weet dat * daar altijd bij zal zijn.”

 

Regressie / Reïncarnatie therapie ervaringen:

Ervaring van cliënt: Tijdens een intensieve sessie wist Larissa een diep verborgen pijnpunt naar boven te halen. Door haar goede begeleiding en zorg heeft de pijn plaats gemaakt voor ruimte en heling van onbewuste pijn. Het resultaat is dat ik mij vrijer voel en geen onrust meer ervaar die ik onbewust al tientallen jaren bij mij droeg. Ik ben Larissa intens dankbaar. Zij heeft naast rouwbegeleiding enorm veel talenten! Een sessie bij haar volgen levert meer op dan je ooit van te voren had kunnen denken.


Pendel-ervaringen

Cliënt heeft tijdens haar therapie via de pendel contact gemaakt met haar overleden moeder: Het pendelen bij Larissa was voor mij een nieuwe ervaring, ook een beetje spannend omdat ik zou kunnen communiceren met mijn overleden moeder. Ik heb het als heel bijzonder ervaren, maar ook een beetje wennen omdat ik niet gewend ben om zo te communiceren. Bij de vraagstelling moest ik dan ook nadenken omdat ze alleen met ja en nee kunnen antwoorden. Ik heb het vooral als heel mooi ervaren en als heel krachtig. Het blijft bijzonder om je voor te stellen dat je met je overleden moeder of je overleden belangrijke persoon is waar je mee communiceert. Maar ik zie het vooral als iets waardevols en als iets wat mij weer verder heeft geholpen of wat me wellicht nog een keer verder zou kunnen helpen in mijn proces. Want sommige vraagstukken die ik zat of nog steeds zit dus aan het einde van alles zie ik het vooral als iets wat mij vooruit heeft geholpen en wat mij verder heeft gebracht in rouwproces bij het overlijden van mijn moeder. Ik kan het dus ook iedereen aanraden.

Cliënt heeft een aantal vragen over haar privé situatie gesteld: Twee keer heb ik het pendelen mogen ervaren! Larissa verdiept zich in het moment en “neemt” mij mee. Het contact is duidelijk. Larissa stelt de vragen kort en krachtig. Ook de antwoorden die zij doorkrijgt ‘vertaalt’ zij in duidelijke taal. Larissa is rustig en ontspannen tijdens het pendelen. Heel mooi (vind ik) is haar dank naar de ongeziene wereld voor hun medewerking.

 

 

 

 

 

De Troostboom®

Telefoon: 06-51189728 • info@detroostboom.nlwww.detroostboom.nl • KvK 17251011
NL50RABO0130780278 • BIC RABONL2U