Praktijk voor begeleiding bij verlies en rouw voor kinderen, jongeren en volwassenen

Webwinkel

Wat bied ik

Individueel:
De begeleiding is in principe individueel. Indien nodig betrek ik ook andere personen, bijvoorbeeld een ouder of partner,  bij de begeleiding.

Hoe blijft u als ouder betrokken als uw kind / jongere bij mij in begeleiding is?  Tijdens de begeleiding informeer ik u over het verloop hiervan. Daarnaast geef ik u aan hoe u ook zelf een bijdrage kunt leveren aan de begeleiding van uw kind tijdens het rouwproces.
Soms is het helpend dat u als ouder bij het individuele gesprek aansluit. Dit zal tijdig gecommuniceerd worden met u.

Stervensbegeleiding:
Wanneer er in het gezin iemand heeft gehoord dat hij / zij gaat sterven, is het voor zowel degene die gaat sterven als voor de mensen die achterblijven belangrijk om op een goede manier afscheid te nemen en zo het (aankomende) verlies vorm te kunnen geven. Dit helpt om het verlies hanteerbaar te maken en is de eerste stap op weg in het rouwproces. Er zijn allerlei emoties zoals verdriet, boosheid, angsten, etc. Tijdens de begeleiding is hier aandacht voor.

Ik ga samen met u kijken wat voor begeleiding bij u past en welke handreikingen ik het gezin kan bieden. Ik kijk naar de wensen van de stervende en van degene die achterblijven om het rouwproces zo optimaal mogelijk op gang te brengen. Goede rouwverwerking begint bij een goede stervensbegeleiding.

Gezinsbegeleiding:
Als er binnen een gezin een ingrijpende verandering heeft plaatsgevonden zoals een echtscheiding, uithuisplaatsing, ongeval of het verlies van een dierbare moet er binnen het gezin een nieuwe vorm gezocht worden hoe men met elkaar omgaat. Ieder kind en volwassene binnen het gezin verwerkt het verlies op zijn of haar eigen manier. Door de verschillende emoties die iedereen heeft is het soms moeilijk om met elkaar in contact te blijven. Professionele begeleiding van buitenaf kan dan helpen om (opnieuw) met elkaar in contact te komen.

Begeleiding bij het creatieve spel “Alle Sterren van de hemel”:
Om in een gezin of in groepsverband (lotgenotencontact) aandacht te hebben voor het verlies van een dierbare, kan er gebruik gemaakt worden van het bordspel “Alle sterren van de hemel”. De Troostboom biedt deskundige begeleiding om dit spel te spelen.

In een gezin kan het spel de functie hebben om samen over het verlies te praten en emoties te delen met elkaar. In een groep kan het spel gebruikt worden om contact met elkaar te maken en ervaringen met lotgenoten uit te wisselen. In een individuele begeleiding kan het spel helpen om in contact te komen met eigen gevoelens, ervaringen en herinneringen. Het bordspel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en voor volwassenen. Als het spel in gezinsverband gespeeld wordt, is het belangrijk dat alle gezinsleden deelnemen. Het spel wordt gespeeld onder professionele begeleiding en duurt circa 2,5 tot 3 uur. Tussentijds zal er een pauze gehouden worden.

Kijk voor meer informatie over het spel op https://www.allesterrenvandehemel.nl/

De Troostboom®

Telefoon: 06-51189728 • info@detroostboom.nlwww.detroostboom.nl • KvK 17251011
NL50RABO0130780278 • BIC RABONL2U