Praktijk voor begeleiding bij verlies en rouw voor kinderen, jongeren en volwassenen

Webwinkel

Bordspel: Alle sterren van de hemel

Om in een gezin of in groepsverband (lotgenotencontact) aandacht te hebben voor het verlies van een dierbare, kan er gebruik gemaakt worden van het bordspel “Alle sterren van de hemel”.

In een gezin kan het spel de functie hebben om samen over het verlies te praten en emoties te delen met elkaar. In een groep kan het spel gebruikt worden om contact met elkaar te maken en ervaringen met lotgenoten uit te wisselen. In een individuele begeleiding kan het spel helpen om in contact te komen met eigen gevoelns, ervaringen en herinneringen.
Belangrijk bij het spel is dat het de communicatie bevordert door; ruimte om te ‘vertellen’ over wat is gebeurd, elkaar laten uitspreken en luisteren naar elkaar (d.m.v. de praatstok), de mogelijkheid tot reageren op elkaar, vasthouden van de aandacht door afwisseling. Het bordspel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en voor volwassenen. Als het spel in gezinsverband gespeeld wordt, is het belangrijk dat alle gezinsleden deelnemen.

Het spel wordt gespeeld onder professionele begeleiding en duurt circa 2,5 tot 3 uur. Tussentijds zal er een pauze gehouden worden.

Het Bordspel is ontworpen door Daisy Luiten, wil je meer weten over het spel bezoek dan ook haar website www.daisyluiten.nl of www.allesterrenvandehemel.nl

De Troostboom®

Telefoon: 06-51189728 • info@detroostboom.nlwww.detroostboom.nl • KvK 17251011
NL50RABO0130780278 • BIC RABONL2U