Praktijk voor begeleiding bij verlies en rouw voor kinderen, jongeren en volwassenen

Webwinkel

Stervensbegeleiding

Wanneer er in het gezin iemand gaat sterven is het voor zowel degene die gaat sterven als voor de mensen die achterblijven belangrijk om een goede manier afscheid nemen. Dit helpt om het verlies hanteerbaar te maken en is de eerste stap op weg in het rouwproces. Er zijn allerlei emoties zoals verdriet, boosheid, angsten etc. Tijdens de begeleiding is hier aandacht voor. Het afscheid kan op verschillende manieren vormgegeven worden door bijvoorbeeld creatieve middelen, symbolen of rituelen specifiek afgestemd op uw gezin.

U kunt denken aan een herinneringsfoto of -boek, een filmopname, muziek, een gedicht, herinneringsdoosjes of iets speciaals achterlaten voor de nabestaanden dat de stervende gemaakt heeft voor zijn / haar dierbare.
Ik ga samen met u kijken wat voor begeleiding bij u past en welke handreikingen ik het gezin kan bieden. Ik kijk naar de wensen van de stervende en van degene die achterblijven om het rouwproces zo optimaal mogelijk op gang te brengen. Goede rouwverwerking begint bij een goede stervensbegeleiding.
Het is mogelijk dat ik hierbij het spel Niet hier, wel dichtbij of vergeet-niet-me-verdrietjes gebruik

De Troostboom®

Telefoon: 06-51189728 • info@detroostboom.nlwww.detroostboom.nl • KvK 17251011
NL50RABO0130780278 • BIC RABONL2U