Praktijk voor begeleiding bij verlies en rouw voor kinderen, jongeren en volwassenen

Webwinkel

Trainingen

Hier vindt u een overzicht van de trainingen die De Troostboom aanbiedt.

Het is mogelijk om een training van De Troostboom individueel te volgen.
Tevens is het mogelijk om een training op maat te krijgen als u bijvoorbeeld met verstandelijk beperkten werkt of met volwassenen al dan niet met een psychische stoornis. Neem dan contact met mij op, we kijken dan samen naar een geschikte datum en invulling van de training.

Bij individuele trainingen wordt € 100,- extra gevraagd.

Door het werken met creatieve materialen én het ervaren wat een creatieve opdracht oproept, ben ik van mening dat de trainingen van De Troostboom niet online gegeven kunnen worden.

De Troostboom verzorgd trainingen en interactieve workshops voor minimaal 4 en maximaal 6 mensen op locatie. Vraag naar de mogelijkheden.

De Troostboom vraagt toekomstig deelnemers die in dienst zijn van een werkgever, het bedrag van de training zelf voor te schieten en daarna te declareren bij de werkgever. Dit alles heeft te maken met een aantal minder positieve ervaringen met diverse werkgevers werkgevers over wet en regelgeving. 

Studiebijeenkomst donderdag 30 mei 2024

De Troostboom organiseert in samenwerking met het NVPA een studiebijeenkomst van de vakgroep Vaktherapie en kunstzinnige therapie:


Seksueel misbruik

Weet jij als (vak)therapeut hoe je met dit thema aan de slag gaat?

Over het thema van de dag
Het onderwerp seksueel misbruik is actueler dan ooit. Of je nu op social media kijkt of naar het nieuws, de nieuwsberichten over dit thema blijven binnenstromen. Het begon allemaal in 2017 met de berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag in de Amerikaanse filmwereld. De MeToo-beweging werd hierdoor bekend en groeide snel. Ook de aanhouding van Jeffrey Epstein in 2019 en de bijbehorende nasleep kwamen volop in het nieuws.

In Nederland was er veel publiciteit rondom de uitzending van BOOS over The Voice of Holland, en meer recent is er veel te doen over de cultuur binnen de omroepwereld en DWDD in het bijzonder.

En dichterbij huis is er sprake van seksueel misbruik. Uit onderzoek van Centrum Seksueel Geweld (CSG 2017) blijkt dat één op de drie meiden/vrouwen en één op de vijf jongens/mannen te maken krijgt met een vorm van seksueel misbruik.

Dat betekent dat we in ons werkveld vaker dan we vermoeden te maken krijgen met cliënten die een vorm van vorm van seksueel misbruik (hebben) ervaren.
Hoe gaan we hier als vaktherapeut en kunstzinnig therapeut mee om? Durven we het seksueel misbruik te signaleren en bespreekbaar te maken met de cliënt en zijn/haar omgeving? En durven we het thema te behandelen? Met daarbij ook de vraag: hoe behandelen we vanuit ons vakgebied dit trauma? Weet jij wat je moet doen als een trauma boven tafel komt?

Om jou als therapeut hierin te ondersteunen organiseren we een speciale studiebijeenkomst op 30 mei 2024. Deze studiebijeenkomst bestaat uit twee delen. In de ochtend zijn er twee interactieve lezingen en in de middag zijn er vier inspirerende workshops. Je krijgt kennis, ervaring en tools aangereikt die je direct kunt gebruiken om je cliënt optimaal te kunnen helpen.

Programma
09.30 – 10.00 uur            Welkom en inschrijving met koffie en thee
10.00 – 11.30 uur            Lezing Rineke van Setten – Dramatherapeut en directeur Centrum voor Transitie
11.30 – 12.00 uur            Lezing Jannah van Toren – Ervaringsdeskundige en behandeld met beeldende therapie
12.00 – 13.00 uur            Lunch
13.00 – 14.30 uur            Workshopronde 1:

  • Workshop Amanda Amelie – seksueel misbruik behandeld vanuit dramatherapie
    of
  • Workshop Jannah van Toren – seksueel misbruik bekeken vanuit een beeldende opdracht

14.30 – 15.00 uur            Pauze met koffie en thee
15.00 – 16.30 uur            Workshopronde 2:

  • Workshop Deirdre Desta – seksueel misbruik behandeld met muziektherapie
    of
  • Workshop Jannah van Toren – mini opstelling seksueel misbruik bekeken vanuit vroegkinderlijk trauma

16.30 – 17.00 uur            Afsluiting en uitreiking certificaten.

Op de website van het NVPA is meer informatie over de sprekers, de mensen die een workshop gaan geven en een korte introductie over wat ze gaan doen. https://www.nvpa.org/

Aanmelding
Je kunt je aanmelden via https://www.nvpa.org/
De studiebijeenkomst is toegankelijk voor iedereen, dus ook voor niet-NVPA leden.
Er kunnen maximaal 50 mensen meedoen aan deze studiebijeenkomst, dus wil je graag meedoen, schrijf je dan nu gelijk in! Het minimum aantal deelnemers is 24.
Aanmelden kan tot 21 mei 2024.

Kosten deelname
De kosten bedragen € 111,- (incl. 21% BTW) per persoon voor NVPA leden
Voor niet-leden: € 125 (inclusief 21% BTW) Klik op de link en scroll naar de gewenste activiteit  https://nvpa.org/activiteiten-trainingen

Het bedrag is inclusief koffie, thee, lunch en tussendoortjes.

 

De Troostboom®

Telefoon: 06-51189728 • info@detroostboom.nlwww.detroostboom.nl • KvK 17251011
NL50RABO0130780278 • BIC RABONL2U