Praktijk voor begeleiding bij verlies en rouw voor kinderen, jongeren en volwassenen

Webwinkel

reacties van mensen die de training hebben gevolgd

2019
“Omdat je met De Troostboom zo’n mooie dingen doet. Van onschatbare waarde voor de mensen die bij jou komen en ook de mensen om hen heen. Als de zaadjes in de wind. Dank je wel.”

2018
“Mijn tweede cursus bij jou. Wat een warmte en liefde geef je! Enorm bedankt voor deze mooie inspirerende en vruchtbare cursus weer. Vol energie en goed gevoel ga ik weer naar huis. Klaar om toe te passen in de spelkamer. Ga zo door.”

Heel erg bedankt voor deze mooie en bijzondere dagen. Heel veel geleerd en te gebruiken in ons werk met de vluchtelingen kinderen. En ook heel fijn dat er tijd en ruimte was voor persoonlijke rouw!! Liefs V.”

“Bedankt voor je tijd. Bedankt voor je fijne trainingen, Bedankt voor je ruimte die er was om mezelf te zijn. Ik ga het allemaal toepassen in ons prachtige vak in de terminale fase van cliënten.”

2017
“In weinig woorden ga ik bedanken. Ik voel me verrijkt. Verrijkt als mens en verrijkt als therapeut. Heel bijzonder om te ervaren wat voor impact het ervaren, het doen, de werkvorm met mij doet. Vol vertrouwen aan de slag. Bedankt.”

2016
“Super tof om zoveel handvatten te krijgen om mijn leerlingen, maar vooral ook mezelf beter te kunnen begeleiden in het rouwproces. De praktische werkvormen, de duidelijke theorie, de herkenbare anekdotes en de gezellige huislijke sfeer maken deze cursus tot een groot en leerzaam succes. Complimenten hiervoor!”

2015
“Je hebt me op een bijzondere manier geraakt! Je hebt me in een oogopslag doorgrondt en dat is heel speciaal, want dat kunnen weinig mensen bij mij. Een groot compliment voor jou!”

“Wauw Larissa, met volle rugzak en veel ideeën loop ik joe praktijk uit! Heel erg bedankt voor je fijne uitleg en creatieve ideeën.”

2014
“Bedankt voor je rust, enthousiasme en warmte. Ik voel me erg welkom en heb veel ervaren en geleerd. De confrontaties met mezelf waren minder heftig door jou liefdevolle aanwezigheid.”

2013
“Het is al meer dan een jaar geleden dat ik de 2 daagse individuele training van je heb mogen ontvangen, maar wilde je alsnog laten weten dat je me bijzonder geïnspireerd hebt. De informatie moest wat landen, bij mezelf aarden en eigen gemaakt worden. Nu dat punt bereikt is zie ik wat je me allemaal eigenlijk hebt aangereikt. Hartelijk dank daarvoor. Ik ga hier verder mee door, zowel theoretisch verdiepend maar eerst vooral praktisch met rouwgroepen.”

2012
“Wat was het bijzonder om een individuele training creatief rouwen te volgen. Met zoveel zorgzame gebaren omringde je mij…..  Nu al gebruik ik wat jij me leerde in de therapie die ik geef.” Heel hartelijk dank voor de waardevolle bijdrage die je hebt geleverd aan mij, als vrouw, als moeder, als (klein)dochter en als kindercoach!”

“Dank je wel voor de leerzame training. Alles is zo toepasbaar.”

“Fijn en leerzaam was voor mij de afwisseling van theorie, muziek, beeldend werken, film en gesprekken. Ik voel me nu enthousiaster en zekerder om het onderwerp rouw in mijn praktijk op te gaan nemen.”

“Het heeft even geduurd maar ik wilde je nog bedanken voor de fijne trainingdag die ik bij je heb gehad. Naar aanleiding van onze gesprekken en het echt benoemen van mijn beren op de weg en vooral ook welke er niet hoeven zijn, ben ik aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor mijn eigen praktijk. Dat zetje had ik even nodig!”

2011
“Het is nu weekend en ik denk met een glimlach terug aan twee mooie cursusdagen. Wat heb ik een hoop mogen ervaren en verwerken. Al was deze cursus voor ‘mijn werk’ bedoeld, zelf ben ik ook een stuk lichter. Dank je wel voor je warmte waarin dit kon. Ik heb me heel veilig gevoeld in deze groep en bovenal bij jou, dank je wel. Fijn dat je zoveel ruimte hebt en toch zo dichtbij kunt komen. Dat voelt goed, met alle respect. Dit neem ik van je mee. Je hebt veel te geven, je hebt heel veel warmte.”

“Even er tussenuit, los van alles,  om voor mezelf en voor mijn werk te kunnen en mogen werken in relatie tot rouw. Het begrip rouw dat voor mij toch liever (nog even) op afstand werd gehouden. Liever niet, maar na het eerste telefoongesprekje durf ik het aan, het voelt goed. Er is openheid en vertrouwen. “Wat er is, mag er zijn”

2010
“Afscheid van twee intense dagen, verdrietig, maar ik zal deze liefde volle ontmoeting koesteren. Elk doosje dat ik tegen kom, zal een herinnering zijn aan al die ‘rijk gevulde’ doosjes om jou heen. Mooie opdrachten, in verbinding en het delen. Je hebt veel te geven en mij gegeven.”

“Het is fijn dat je de tijd neemt voor me en dat je open staat voor alle vragen en zelf ook open bent over diverse ervaringen.”

2009
“Het zijn twee zeer boeiende, leerzame dagen geweest. Dagen waarin ik je betrokkenheid, je passie en je warmte voel voor je vak en voor mij als cursist. Dank je voor datgene wat je mij hebt aangereikt. Je bent een warme persoonlijkheid.”

“Vier intensieve dagen, veel geleerd, hard gewerkt, in een fijne sfeer met mooie mensen”

“Deze vierdaagse training heeft me veel gebracht. Oorspronkelijk bedoeld om handvatten te krijgen in het begeleiden van mens en kind in een rouw, – verliesfase, heeft me tegelijkertijd meer bewust gemaakt bij mijn eigen persoonlijke processen van rouw en verlies. Het was fijn, soms pijnlijk, maar vooral warm, intens en veilig. Werken in een kleine groep heeft dit versterkt.” .

De Troostboom®

Telefoon: 06-51189728 • info@detroostboom.nlwww.detroostboom.nl • KvK 17251011
NL50RABO0130780278 • BIC RABONL2U