Praktijk voor begeleiding bij verlies en rouw voor kinderen, jongeren en volwassenen

Webwinkel

Een eigen praktijk starten

Inleiding
Je wil graag een eigen praktijk opstarten. Je hebt een opleiding gevolgd waarin je inhoudelijk veel over je vakgebied hebt geleerd. Nu wil je heel graag voor jezelf beginnen, maar je weet niet goed waar je moet beginnen. De Troostboom heeft een training ontwikkelt waarin diverse aspecten zijn uitgewerkt waar je in bij het starten van een eigen onderneming rekening mee moet houden. Naast alle praktische regelzaken, is er óók aandacht voor het stuk hoe je een therapie opstart, waar je op kan letten tijdens een therapie en hoe je een therapie afrondt.

Inhoud
Deze training focust zich op veel theorie met een creatieve invalshoek.
In deze training geef ik jouw voldoende handvatten en een extra stuk zelfvertrouwen om te kunnen starten met jouw eigen bedrijf. Na drie intensieve lesdagen en één terugkomdag ben jij net zo enthousiast om te starten als zelfstandig ondernemer als ik dat was in 2005. Durf jij de stap te maken?

Programma
– De onderneming
– Naam, logo, website, visitekaartjes
– Promotie van je onderneming,
– Het zakelijke aspect en de praktische tips
– Voorafgaand aan je therapie
– Tijdens de therapie
– Ter afsluiting van een therapieproces

Doelgroep
De trainingen zijn bedoeld voor iedereen die interesse heeft om een eigen (hulpverlening) praktijk op te starten en nog net even dat ene duwtje nodig heeft om de stap te zetten.

Werkwijze
In de ochtend komt de theorie en vele praktijkvoorbeelden aanbod. Door de creatieve invalshoek onderzoek je welke richting je op wil met je bedrijf. Ook tussen de opleidingsdagen door ga je thuis aan de slag met creatieve opdrachten. Er wordt een hoop zelfdiscipline en motivatie van je verwacht. Er zijn veel huiswerkopdrachten.  Er is de hele dag door gelegenheid voor vragen en opmerkingen.
Er wordt van de deelnemer verwacht dat deze kan reflecteren op zijn eigen handelen.

Literatuur
Je ontvangt een reader.

Certificaat
Je ontvangt een certificaat als je beide dagen aanwezig bent geweest, actief hebt meegedaan met de opdrachten en zelfreflectie hebt toegepast.
Na het afronden van de training is er een mogelijkheid om deel te nemen aan intervisie-bijeenkomsten

Accreditatie
Er is geen accreditatie aangevraagd.

Praktische info

Duur:  4 dagen ( 3 lesdagen, 1 terugkomdag)
Data:  Er wordt samen met de deelnemer gekeken naar data
Werktijden:  9.00 tot 14.30 uur
Groepsgrootte:  Deelnemers kunnen een individueel traject volgen.
Wanneer je met twee mensen een praktijk wil starten kan dit gelijktijdig
Locatie:  Regio Vught/Den Bosch, exacte locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers
Kosten:  € 795,00 De kosten zijn inclusief koffie/thee en materialen en reader.
Neem zelf je lunch mee.

Ervaringen van deelnemers:
“Een telefoontje, een vraag, een enthousiast antwoord, en zo begon ik een mooie 8 daagse training bij Larissa .
Een verdiepingstraining : Hoe start ik mijn eigen verlies en rouwbegeleiding praktijk.  Ik kreeg de mogelijkheid om mee te draaien in een mooie praktijk waar veel kennis en gedrevenheid heerst. De training gaf mij de juiste tools om mijn praktijk te starten. Larissa hartelijk dank voor je inspiratie en je enorme kennis. Ik mis de trainingsdagen , maar ben er nu ook klaar voor. Lieve groet Angelique”

“Een ontzettend toffe training richting het opzetten van een eigen onderneming. De wens lag er al heel lang, maar hoe, waarom en waar op gericht? Larissa heeft me op een creatieve manier geholpen om mijn pad duidelijk te maken. Ik ben ontzettend geïnspireerd geraakt en heb stappen gezet die ik in mijn eentje nooit had durven zetten. Ze gaat echt verder dan alleen het opzetten van een onderneming. Ze heeft me heel erg geholpen om mijn angsten onder ogen te zien, ze om te draaien naar kracht en van daaruit zelf de stappen te kunnen zetten om dichter bij mijn dromen te komen!
Liefs, Laura”

 

 

 

 

 

 

De Troostboom®

Telefoon: 06-51189728 • info@detroostboom.nlwww.detroostboom.nl • KvK 17251011
NL50RABO0130780278 • BIC RABONL2U